Vreemd
Het is vreemd om een bijeenkomst te organiseren met tal van parallelsessies als verbinden het doel is. Het is onhandig een workshop over passie en lef te organiseren in een beige vergaderzaal met kannen lauwe koffie. Het is raar om mensen op te roepen met hun ideeën te komen als van te voren al vastligt hoe het eindproduct eruit gaat zien. Herkenbaar? Dan is het tijd om ruimte te maken voor werkelijke vernieuwing!

Foto en framing gemaakt door Jan Dirk van der Burg
Foto en framing gemaakt door Jan Dirk van der Burg

Aanpak
Vertel me waarom je een bijeenkomst of workshop organiseert, wat je hoopt dat mensen gaan doen nadat ze je rapport gelezen hebt, of waarom je mensen in beweging wilt krijgen. Ik ga de mensen die je wilt bereiken ook onderzoeken. Mogelijk zijn er ook nog ‘onverwachte stakeholders’, mensen of partijen waarvan je niet eens wist dat zij interessant zijn voor jouw opdracht of vraagstuk. Als er voldoende energie gevonden is op het onderwerp bij de betrokkenen, ontwerp ik creatieve interventies die uitnodigen tot experimenteren met nieuwe vormen en ander gedrag. Hierin maak ik graag gebruik van de creatieve en vormende kracht van kunstenaars, vormgevers, filosofen, dansers, bokscoaches, of wie er dan ook nodig zijn in de opgave. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn, soms is het bijvoorbeeld voldoende om een kampvuur te maken om opnieuw te kunnen beginnen met elkaar, of kunnen geheime opdrachten een netwerk leven in blazen.

Ervaring en samenwerken
Ik deed ervaring op met het maken van creatieve interventies bij Twynstra Gudde. Samenwerken met kunstenaars en social designers doe ik met de mannen van is ook.