Als het gaat om vernieuwing in organisaties dan wordt er vaak hoopvol gekeken naar de jongste generatie op de werkvloer. Zij begrijpen lean start-up, sociale netwerken en hebben energie om iets anders uit te proberen. Die jongste generatie vindt het erg leuk om in het midden van de belangstelling te staan en gaat enthousiast aan de slag. Om uiteindelijk met een ideetje te komen dat wel grappig is, maar niet het gouden ei waar eigenlijk op gehoopt werd. Waarna de organisatie weer overgaat tot de orde van de dag. Voor duurzame vernieuwing is een goede dynamiek tussen alle generaties in een organisatie nodig!

Organisaties presteren beter en prettiger als de vier aanwezige generaties elkaar leren verstaan en van elkaars kwaliteiten gebruik weten te maken. We zijn zo gewend om onszelf als individu te beschouwen dat we weinig gebruik maken van het collectief. Terwijl juist die kracht helpt om je niet verloren te voelen maar om een betekenisvolle plek in te nemen in het geheel. Op dit moment werken vier generaties met elkaar: generatie Z (1990-2005), de generatie Y (1975-1990), generatie X (1960-1975) en Babyboom (1945-1960).

De eerste vijftien jaar van je leven zijn bepalend voor hoe je later de wereld ziet
De eerste vijftien jaar van je leven zijn bepalend voor hoe je later de wereld ziet

Ik ben vijf jaar geleden bezig geweest met een verkenning voor een promotieonderzoek naar het generatieperspectief en waarom daar nu opeens zoveel aandacht voor is. Een klein boekje van antropoloog en visionair Margaret Mead was het vertrekpunt. Lees hier het artikel dat ik daar over schreef: Op weg naar een nieuwe intergenerationaliteit.  Die promotie ging niet door, maar denken en voelen vanuit generaties om de sociale werkelijkheid te begrijpen heeft me nooit meer los gelaten. Ik werk hierin graag samen met Petra Kerstens of Anda van Steinvoorn. Samen met Petra ontwikkelde ik We Generate Leadership, een platform voor een nieuwe generatie leiders.

Mijn aanbod:

Interactieve presentatie over de generaties in dynamiek
Deze presentatie is zeer geschikt voor een bijeenkomst van een jong talent netwerk, of bij de start van een project waarin je wilt samenwerken met meerdere generaties. Of juist voor X-managers die niet zo goed weten hoe ze die eigenwijze Y-ers en Einsteiners kunnen aansturen. Ook relevant voor babyboomers die voor hun pensioen zoeken naar een betekenisvolle rol als ervaren gidsen. 600 euro (ex. BTW en reiskosten).

Een workshop over generaties in dynamiek van een hele of halve dag 
Voor medewerkers (maximaal 40 personen) van alle vier de generaties waarin we ontdekken van welk ‘materiaal’ iedere generatie gemaakt is, wat de kwaliteiten en valkuilen zijn van iedere generatie en een eerste proeve van de generatiedialoog. 1100 euro voor een halve dag en 1460 euro voor een hele dag (ex. BTW en reiskosten), inclusief intake, voorbereidende opdracht voor de deelnemers en telefonische evaluatie.

Generatiedialoog op maat rondom een actueel vraagstuk in jouw organisatie
Bijvoorbeeld omdat je merkt dat de jongste generatie afhaakt en managers niet in staat voelen hen te blijven binden en boeien, er ongenoegen is over het beloningsbeleid, de kracht van de oudste generatie onvoldoende wordt benut en zij het wel ‘uitzitten’. Neem contact met me op als je wilt overleggen of de generatiedialoog zou passen bij jouw vraagstuk en hoe het proces er dan uit zou kunnen zien.