amk-001-web

Mijn naam is Anne Marth Kuilder en ik werk als adviseur, contextbouwer, creatieve interventionist en onderzoeker. In het werk ben ik mijn eigen instrument, daarom vertel ik graag wat meer over mezelf. Ik ben ook nieuwsgierig naar jou,  laten we kennismaken!

Achtergrond
Ik ben opgeleid in de Algemene Sociale Wetenschappen, afgestudeerd als cultureel antropoloog en maakte daarna nog een uitstapje in de theologie. De voorgaande vier jaar werkte ik als adviseur bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ik maak onderdeel uit van het netwerk is ook van Twynstra Gudde, een adviesdienst waarin we de kracht en kunde van ontwerpers en kunstenaars voor opdrachtgevers ontsluiten. Naast studeren en werken hou ik van theater, lezen en improvisatiedansen.

Fascinatie
Meer van hetzelfde werkt vaak niet. Toch grijpen we in situaties die spannend zijn terug op het repertoire dat we kennen, op procedures of regels. Als bijvoorbeeld buurtbewoners spontaan een groots zwembadfeest organiseren verbiedt de gemeente dit. Straks zijn zij verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt of erger! Het gevolg: boze bewoners en chagrijnige bestuurders over de nieuwskoppen in de krant. De betrokken ambtenaren hadden vast ook iets leukers in gedachten toen zij aan hun baan begonnen. Mensen in organisaties willen vernieuwen, samenwerken en relevant zijn voor de samenleving. Maar als het dan gebeurt dat van organisaties iets heel anders gevraagd wordt, schieten die in een kramp. Zonde toch? Er is geen pasklaar antwoord op onverwachte zaken. Angst is in elk geval een slechte raadgever. Laten we samen de ruimte voor creatieve mogelijkheden verkennen en vergroten.

Werkwijze
Aanklooien, maken, weggooien en opnieuw beginnen. Spelen, ontmoeten en verwonderen, dat is mijn werkwijze. Zo ontstaat vernieuwing. Dat is mogelijk een lastig verkoopverhaal in de wereld van KPI’s, targets en het vermijden van risico’s… Maar hé, je haalt niet zomaar wat in huis, het is wel het Ministerie van Onverwachte Zaken!

Wat kan ik voor jou doen?
Boze bewoners, morrende medewerkers, vastgelopen projecten, nieuwe diensten of ideeën die toch niet aan slaan… Ik duik in het vraagstuk, onderzoek agendaloos wat de betrokkenen werkelijk drijft en ontwerp (eventueel samen met kunstenaars of ontwerpers) verrassende interventies waardoor een ander gesprek mogelijk wordt, of nieuw handelingsperspectief ontstaat. Dat doe ik het liefst voor overheden, zorg- en welzijnsorganisaties en in de culturele sector. Kijk bij activiteiten om te lezen wat ik concreet voor jou kan beteken. Uiteraard sta ik open voor zaken die niet in dat lijstje voorkomen ;).