waarwachtjeop

Samen met gooitz werkte ik aan een project om vijf lege brugwachtershuisjes in Zwolle nieuw leven in te blazen met een sociale en culturele programmering van een jaar.

Dit project was ontstaan tijdens de eerste bijeenkomst over “De Spontane stad, hoe doe je dat?”, een bijeenkomst georganiseerd door Club Cele en het Zwols Architectuur Podium. Ik kwam met het voorstel het niet alleen over de spontane stad te hebben maar het ook te gaan doen. Iemand anders noemde tijdens dit stadscafé de brugwachtershuisjes in Zwolle die niet langer in gebruik zijn en een goede testcase vormen om op een behapbare schaal op prachtige zichtlocaties te experimenteren met nieuwe vormen van herbestemmen. Gooitske was meteen enthousiast over de plannen en samen zijn we aan de slag gegaan.

We werkten met tal van partners en makers aan een programmering van een jaar voor de vijf brugwachtershuisjes. Het jaar van experimenteren is inmiddels voorbij. Samen met de gemeente Zwolle en het bestuur van de brugwachtershuisjes verkennen we een duurzame nieuwe invulling van de huisjes. Kijk voor alle activiteiten, mooie archieffoto’s en blogs op www.brugwachterhuisjeszwolle.nl (logo en huisstijl door echter ontwerp).

De Hofvlietbrug - foto Jarno Kraayvanger
De Hofvlietbrug – foto Jarno Kraayvanger